2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılının İlk Bursları Dağıtıldı

 

Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (MARDAV) tarafından üniversitede okuyan başarılı ve ihtiyaç sahibi Mardinli toplam 1357 öğrenciye

2015 – 2016 Eğitim Öğretim yılının ilk bursları verildi.
MARDAV binasında düzenlenen törende burs alacak öğrenciler bir araya geldi. Ekim ve Kasım burslarını almaya gelen öğrenciler vakıf binası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Burs dağıtım töreninde MARDAV Başkanı Osman Göktekin ve Vakıf Saymanı Metin Kanık ve vakıf üyeleri hazır bulundu.

 

Öğrencilerden derslerinde başarılı olmalarını isteyen Başkan Göktekin ise, “Bizler öğrencilerimizin derslerinde başarılı olmasını istiyoruz.Mevcut vakıf binamız artık bize yeterli gelmiyor. Görüyorsunuz burs alacak öğrenciler bile bina dışında kuyruk oluşturur duruma geldi. Bunun için biran evvel yeni binamızın tamamlanarak orada hizmet vermeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (MARDAV) tarafından üniversitede okuyan başarılı ve ihtiyaç sahibi Mardinli toplam 1357 öğrenciye 2015 – 2016 Eğitim Öğretim yılının ilk bursları verildi.
MARDAV binasında düzenlenen törende burs alacak öğrenciler bir araya geldi. Ekim ve Kasım burslarını almaya gelen öğrenciler vakıf binası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Burs dağıtım töreninde MARDAV Başkanı Osman Göktekin ve Vakıf Saymanı Metin Kanık ve vakıf üyeleri hazır bulundu. MARDAV Vakıf Saymanı Metin Kanık, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının ilk burslarını bugün dağıtmaya başladıklarını söyledi.  Kanık, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada “Vakfımıza sahip çıkalım ki gelecek nesillere kadar bu vakıflarımız devam etsin, nesilden nesile sürsün” dedi.

 

Öğrencilerden derslerinde başarılı olmalarını isteyen Başkan Göktekin ise, “Bizler öğrencilerimizin derslerinde başarılı olmasını istiyoruz. Öğrencilerimizin Mardinlilere yakışır şekilde bunu başaracağınızı biliyoruz. Mardinliler her zaman dürüst ve çalışkanlıkları ile bilinirler. Bu nedenle bizim öğrencilerimizden isteğimiz budur. Birde vakıflarına sahip çıkmanızı istiyoruz. Bu vakıf sizlerin vakfı. Herkes kendi vakfını sahiplenmeli. Mevcut vakıf binamız artık bize yeterli gelmiyor. Görüyorsunuz burs alacak öğrenciler bile bina dışında kuyruk oluşturur duruma geldi. Bunun için biran evvel yeni binamızın tamamlanarak orada hizmet vermeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Çukurova Üniversitesi’nde okuyan 593 öğrenciye bursları verildi. Adana dışında okuyan 764 öğrencinin bursları ise bankadaki hesaplarına yatırıldı.