2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında 1344 Kişiye İlk Burslar Dağıtıldı

MARDAV ‘DA İLK BURSLAR VERİLDİ.

Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (MARDAV) tarafından üniversitede okuyan başarılı ve ihtiyaç sahibi Mardinli toplam 1344 öğrenciye bursları verildi.

MARDAV binasında düzenlenen törende burs alacak öğrenciler bir araya geldi. Burada hoş sohbetler eden Mardinli öğrenciler birbirleriyle tanışma fırsatı buldu. Daha sonra ise burs dağıtımına geçildi. Burs dağıtım töreninde Vakıf Saymanı Metin Kanık ve MARDAV Vakıf sorumlusu Hüseyin Talay hazır bulundu. Burs dağıtımı esnasında öğrencilerle sohbet eden Vakıf Saymanı Metin Kanık, yeni burs almaya başlayan öğrencilere vakıflarını anlattı. Kanık, “Bizim vakfımız, Mardinliler vakfı. Yalnızca Mardinlilere özgü bir vakıf. Mardinli olan Adana’da okuyan ya da Mardinli olup dışarıda okuyan Mardinlilere verdiğimiz bir burs bu. Bu bursları da Mardinli hemşehrileriniz sizlere veriyor. Dışarıdan her hangi bir katkı yok. Mezun olduğunuzda sizde vakfınıza sahip çıkını, bu sizden sonraki kardeşleriniz için önemli. Bu nedenle vakfınıza her zaman gelip gidin ve destek verin. Vakfımıza sahip çıkalım ki gelecek nesillere kadar bu vakıflarımız devam etsin, nesilden nesile sürsün. Size başarılar diliyoruz.” dedi.

Konuşmanın ardından Çukurova Üniversitesi’nde okuyan 596 öğrenciye Ekim ve Kasım ayı bursları verildi. Adana dışında okuyan 738 öğrencinin bursları ise bankadaki hesaplarına yatırıldı.