MARDAV’da Aralık Ocak Ayı Bursları Dağıtıldı

Yurt genelinde adından örnek yardımları ile bahsettiren vakıflardan olan Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’nda, 2017-2018 eğitim – öğretim yılı Aralık ve Ocak aylarına ait iki aylık burslar öğrencilere dağıtıldı.

Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’nda (MARDAV) binasında düzenlenen törende burs alacak öğrenciler bir araya gelerek sohbetler etti. Burada MARDAV Başkanı Osman Göktekin, Başkan Yardımcısı Mehmet Yalçın, Vakıf Saymanı Metin Kanık, Denetim Kurulu üyesi A.halim Özgültekin, Kurucu üyelerden ve Vakıf Sorumlusu Hüseyin Talay, vakıf kurucu üyelerinden Ömer Tunç öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden yönetim kurulu üyeleri adına konuşan Vakıf Başkanı Osman Göktekin, öğrencilere vakıfları ve verilen burslar hakkında bilgiler verdi.

HEMŞEHRİLER İÇİN KURULDU

1995 yılında Mardinli hemşehrilerin Adana’da bir araya gelerek karar alıp, vakıf kurduklarını işaret eden Başkan Göktekin, “Hemşehriler olarak bir araya gelerek, Mardinlileri tanıştırıp, kaynaştıralım, bir dayanışma sağlayalım istedik. Bu vakfın en büyük amacı öğrencilere burs vermek ve Ramazan ayında ihtiyaç sahibi Adana’da yaşayan Mardinli hemşehrilerimize gıda paketi yardımı yapmak. Zor durumda olanlara da yardımcı oluyoruz.” dedi.

MARDİNLİ İŞ ADAMLARI VERİYOR

Başkan Göktekin, vakıf olarak verilen bursları Mardinli iş adamlarının verdiğini anlattı. Bugüne kadar 10 Bin 500 öğrenciye burs verdiklerini anımsatan Başkan Göktekin, “5 – 6 bin tane öğrenci mezun olmuş. Ama büyük çoğunluğu vakfı arayıp sormuyor. Zaten başvurularınız kontrol ediliyor. Tüzüğe uyanlara burs veriyoruz. Sizden tek bir ricamız var. Okuldan mezun olduktan sonra bu vakıf ile bağlarınızı kopartmayın. Tüzüğümüze uyan hiçbir öğrenciyi geri çevirmiyoruz ve burslarını veriyoruz.” diye konuştu.

BU VAKIF SİZİN

Öğrencilerin vakıflarına sahip çıkmalarını isteyen Başkan Göktekin, “Biz bugün varız yarın yokuz. Bu vakıf sizin. Vakfınız sahip çıkın. Bütün Adana’da yaşayan Mardinliler bir arada olmasını ve dayanışma içerisinde olmasını istiyoruz. Tüm hemşehrilerimizin vakfımıza üye olmasını istiyoruz. Türkiye’de bizden başka bu kadar öğrenciye burs veren başka hemşehri vakfı yoktur. Çukurova Üniversitesi’nde okuyan öğrencilere burslarını elden teslim ediyoruz. Geri kalan Adana dışında okuyanların ise burslarını hesaplarına yatırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

BURS ÜCRETİ ARTTI

Konuşmanın ardından Çukurova Üniversitesi’nde okuyan 538, Adana dışında okuyan 698 öğrenciye Aralık ve Ocak ayı bursları verildi. Toplam 1236 öğrenciye burslarını veren MARDAV’da 250 TL olarak verilen 2 aylık burs ücreti yeni yılda 300 TL’ye çıkartıldı.