MARDAV’da burslar dağıtıldı

Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (MARDAV) tarafından üniversitede okuyan başarılı ve ihtiyaç sahibi Mardinli öğrencilere Ekim- Kasım aylarını kapsayan bursları verildi. Toplam 1192 öğrenciye bu yıl burs verilmeye başlandığı bildirildi.

Yurt genelinde adından örnek yardımları ile bahsettiren vakıflardan olan Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’nda hemşehriler için çalışmalar devam ediyor. Her dönem olduğu gibi bu dönemde Mardinli öğrencilere burs vermeye devam eden MARDAV’da 2017-2018 eğitim öğretim yılı Ekim Kasım ayını kapsayan burslar dağıtıldı.

İLK BURSLAR

MARDAV binasında düzenlenen törende burs alacak öğrenciler bir araya geldi. Ekim ve Kasım burslarını almaya gelen öğrenciler vakıf binası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Öğrenciler 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk burslarını almaya geldiklerinde hemşehrileri olan diğer arkadaşlarını tanıma ve sohbet etme imkanı buldu.

METİN KANIK ÖĞRENCİLERE VAKFI ANLATTI

Burs dağıtım töreninde MARDAV Vakıf Saymanı Metin Kanık, Vakıf Sorumlusu Hüseyin Talay ve vakıf kurucu üyeleri Osman Ürek ve Ömer Tunç hazır bulundu. MARDAV Vakıf Saymanı Metin Kanık, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının ilk burslarını bugün dağıtmaya başladıklarını söyledi. Kanık, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada “Vakfımıza sahip çıkalım ki gelecek nesillere kadar bu vakıflarımız devam etsin, nesilden nesile sürsün. Bizler öğrencilerimizin derslerinde başarılı olmasını istiyoruz. Öğrencilerimizin Mardinlilere yakışır şekilde bunu başaracağınızı biliyoruz. Mardinliler her zaman dürüst ve çalışkanlıkları ile bilinirler. Bu nedenle bizim öğrencilerimizden isteğimiz budur. Birde vakıflarına sahip çıkmanızı istiyoruz. Bu vakıf sizlerin vakfı. Herkes kendi vakfını sahiplenmeli.” dedi.

VAKFINIZA SAHİP ÇIKIN

Kanık, öğrencilere başarılar dileyerek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bizim vakfımız, Mardinliler vakfı. Yalnızca Mardinlilere özgü bir vakıf. Mardinli olan Adana’da okuyan ya da Mardinli olup dışarıda okuyan Mardinlilere verdiğimiz bir burs bu. Bu bursları da Mardinli hemşehrileriniz sizlere veriyor. Dışarıdan her hangi bir katkı yok. Mezun olduğunuzda sizde vakfınıza sahip çıkını, bu sizden sonraki kardeşleriniz için önemli. Bu nedenle vakfınıza her zaman gelip gidin ve destek verin. Size başarılar diliyoruz.”

ÖĞRENCİLERE BURSLAR DAĞITILDI

Konuşmanın ardından Çukurova Üniversitesi’nde okuyan 535 öğrenciye Ekim ve Kasım ayı bursları verildi. Adana dışında okuyan 657 öğrencinin bursları ise bankadaki hesaplarına yatırıldı.