Vakfımızda Bayramlaşma Yapıldı

MARDAV’da Ramazan Bayram Kutlaması

Adana’daki Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (MARDAV)’da Ramazan Bayramı coşkuyla kutlandı. Düzenlenen bayramlaşma programına gelen misafirlere, şeker ve çikolata ikramı yapıldı.

MARDAV’da Ramazan Bayramı dolayısıyla bir araya gelen Mardinliler burada bayramlaşarak uzun süredir görmedikleri hemşehrileri ile hasret giderdi. Bayramlaşma töreni saat 14:00’da başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkan Vekili Faruk Aytek ve il yöneticilerinin de hazır bulunduğu bayramlaşma töreni yaklaşık 2 saat sürdü. MARDAV Başkanı Osman Göktekin Vakıf üyesi hariç bayramlaşmaya katılanlar için vakıfları hakkında bilgiler aktardı. MARDAV’ın bir yardım vakfı olduğunu anlatan Göktekin, anne babası Mardinli olan öğrencilere burs verdiklerini ve Ramazan ayında ihtiyaç sahibi hemşehrilerine de gıda paketi yardımı yaptıklarını hatırlattı.
MARDAV’da Ramazan Bayramı dolayısıyla bir araya gelen Mardinliler burada bayramlaşarak uzun süredir görmedikleri hemşehrileri ile hasret giderdi. Bayramlaşma töreni saat 14:00’da başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkan Vekili Faruk Aytek ve il yöneticilerinin de hazır bulunduğu bayramlaşma töreni yaklaşık 2 saat sürdü. MARDAV Başkanı Osman Göktekin Vakıf üyesi hariç bayramlaşmaya katılanlar için vakıfları hakkında bilgiler aktardı. MARDAV’ın bir yardım vakfı olduğunu anlatan Göktekin, anne babası Mardinli olan öğrencilere burs verdiklerini ve Ramazan ayında ihtiyaç sahibi hemşehrilerine gıda paketi yardımı yaptıklarını hatırlattı.

YENİ VAKIF BİNASINDA UFAK TEFEK EKSİKLER VAR
1995 yılında kurulan MARDAV’ın cömert, fedakar ve hayırsever Mardinli hemşehrileri sayesinde iyi yerlere geldiğini ve bu durumdan çok mutlu olduğunu dile getiren Göktekin, “Mardin’in trendi hızla yükseliyor” dedi. Başkan Göktekin yeni vakıf binasının tamamlandığını, ufak tefek eksiklerinin kaldığını hatırlattı. Hemşehrilerinin bayramlaşmaya geldiklerinde artık mevcut binalarının yetersiz kaldığını ve kaldırmadığının altını çizen Göktekin, “Yeni binamıza taşındıktan sonra vakıfımızda daha çok Mardinliyi bir araya getireceğiz. Nihai hedefimiz vakfımızı Kamu Yararına Vakıf haline getirmek, ayrıca Adana’ya olan sosyal sorumluluk borcumuzu yerine getirmek için bir Vakıf üniversitesi kurmaktır. Bizden burs alan öğrencilerimize de seslenmek istiyorum. Vakıflarına sahip çıksınlar yapılan çağrılara riayet etsinler. Bu vakıf tüm Mardinlilerin vakfıdır.” diye konuştu.

TÜM HERKESE BURS VERMEYE ÇALIŞIYORUZ
Mardinli öğrencilere burs verdiklerini ve her geçen gün burs verdikleri öğrenci sayısı hakkında da görüşlerini aktaran Göktekin, “Biz başvuruları değerlendiriyoruz. Mümkün mertepe kimseyi geri çevirmemeye çalışıyoruz. Şartları uygunsa burs veriyoruz. Tüm Mardinli hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

ÇOK SAYIDA KATILIM OLDU
Bayramlaşma törenine MARDAV Başkanı Osman Göktekin, Başkan Yardımcısı Mehmet Yalçın, Genel Sekreteri Sabahattin Yumuşak, MARDAV Basın ve Halkla İlişkiler Başkanı, Yönetim Kurulu Üyesi ve İlkhaber, Ege’de bugün ve Güney Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz sahibi Halil Arslan, Yönetim Kurulu Üyeleri Hikmet Aslan, Sayman Metin Kanık, Gazetemiz Köşe Yazarı Zeki Uyanık, İş adamları, Abdulkadir Erdeve, Abdullah Göktekin, Ömer Göktekin, Mardin İl Özel İdaresi Eski Genel Sekreteri Sırrı Hamidi, Mardinli mahalle muhtarları ve çok sayıda Mardinli vakıf üyesi katıldı.

MESAJLAR YOLLANDI

Öte yandan MARDAV üyelerinin bayramlarını siyasi parti liderleri de gönderdikleri mesajlarla kutladı. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, As Platform Başkanı Ali Aygün gönderdikleri telgraflarla Mardinlileri unutmadıklarını gösterdi.

Metin Kanık

Hüseyin Talay