2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BURS BAŞVURUSU

Burs başvuruları 20 Eylül – 20 Ekim tarihleri arasında alınacak.(Maddi Durumu iyi olmayan öğrencilerimize burs verilmektedir. Ailesinin geliri 4.500 tl. altında olanların müracaatları değerlendirmeye alınacak. Burslar seneliktir.)

İSTENİLEN BELGELERİ ADANA’DA İKAMET EDENLER  VAKFA ELDEN TESLİM EDECEK, ADANA DIŞINDA İKAMET EDENLER İSE POSTA YOLUYLA EKSİKSİZ BİR ŞEKİLDE VAKIF ADRESİNE GÖNDERECEK.

BAŞVURUDA İSTENEN FORMLAR(BURS BAŞVURU FORMU VE ÜYELİK FORMU ) AŞAĞIDAKİ LİNKLERDE DÜZGÜN EL YAZISIYLA VEYA BİLGİSAYAR ORTAMINDA DOLDURULUP  ÇIKTISI ALINACAK.

VAKFIMIZDAN BURS ALAN VE YENİ BURS MÜRACAATINDA BULUNACAK ÖĞRENCİLERDENİSTENEN BELGELER

1- 1 adet Nüfus Cüzdanı Fotokopisi(Tüm öğrenciler için)

2- 1 adet vukuatlı nüfus kayıt örneği(Aile tablosu şekilde olacak) babanın e-devletinden alınacak(Tüm öğrenciler için)

3-Anne veya babanın tarihçeli yerleşim yeri belgesi (Tüm öğrenciler için)

4- 1 adet vesikalık fotoğraf(Yeni başvurular için)

5- 1 adet Öğrenci Belgesi(Okuldan onaylı ya da e-devlet sisteminden alınacak)(Tüm öğrenciler için)

6- 1 adet ara sınıflarda okuyan öğrenciler için Transkript Belgesi

7- 1 adet Sabıka Kaydı(e-devletten alınacak.)(Tüm öğrenciler için)

8- Velisinin Gelir belgesi, Tapu belgesi, Taşıt(Araç) belgeleri (Tüm öğrenciler için)

A- Anne ve Babanın Gelir Durumu ; (SGK’lı ise e-devletten son1 yıllık SGK hizmet dökümü veya çalıştığı işyerinden son aya ait maaş bordrosu, şirket ortağı veya esnaf ise 2020 yılına ait Gelir/Kurumlar Beyanname sureti, Emekli veya Memur ise e devletten son aya ait maaş bordrosu.)

Not: Velisinin herhangi bir geliri yok ise(Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim) sorgulama ekranında çıkan belge(SGK müdürlüklerinden ya da e-devlet sisteminden alınabilir.)

B- Anne ve Babanın tapu bilgileri; e-devlet sistemi üzerinden Tapu bilgilerini sorgulama ekranından raporun alınması. Sorgulamada herhangi bir kaydın çıkmaması durumunda sorgulama ekranında olmadığına dair çıkan yazının ekran görüntüsünün alınıp yazdırılması.

C-Anne ve Babanın üzerlerinde kayıtlı araçların ruhsat fotokopisi veya e devlet üzerinden (Adıma Tescilli Araç Sorgulama Gerçek Kişi) ekranından raporun alınması. Bir kaydın çıkmaması durumunda sorgulama ekranında olmadığına dair çıkan yazının ekran görüntüsünün alınıp yazdırılması.

9- 2021-2022Burs başvuru formu(Sitemizde aşağıdaki linkten indirebilirsiniz)

10- Vakfımıza üye olmayanlar için Vakıf Üyeliği(Vakıf üyelik formunu sitemizden indirebilirsiniz. Ayrıca vakıf üyelik formuna ek olarak 1 adet nüfus cüz. fotokopisi ve 1 adet fotoğraf gereklidir.)

11- Varsa Türkiye İş Bankası hesap numarası eğer hesabınız yoksa daha sonra vakıf toplu olarak hesabı olmayanlara hesap açacak.

Burs için müracaat eden öğrenci mutlaka referans (kefil) göstermek zorundadır. Referans olarak gösterdiğiniz kişiler ailenizi tanıyacak ve güvenilir kimselerden  olmalıdır.

Anne, baba, kardeş, öğrenci referans olarak gösterilemez.

Dikkat: Referans olarak  gösterilecek kişinin bilgileri Adı-Soyadı, mesleği, telefonu ve imzası forma  mutlaka yazılmalıdır.

BURS VERİLMEYECEK HALLER

1- Ailenin geliri toplamda 4.500 TL. ve üzeri olanlar burstan faydalanamaz,

2-Daha önce herhangi bir yükseköğrenim kurumundan mezun olanlar.

3- Açıköğretim, İlkokul, Ortaokul, Lise, Yükseklisans Eğitimi alanlara burs verilmemektedir.

4-Toplamda alttan 3 zayıfı olanlar.

5- Ailesi Adana’da ikamet etmeyenler veya Adana’da okumayanlar burs için başvuru yapamazlar.

6- Burs müracaatı formunda gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar, burstan

faydalanamaz.

7- Vakıf Tüzüğü gereği burs için başvuracak kişinin kimliğinde doğum yeri,

kütüğü veya babası Mardin ve çevre ilçeler yazmazsa burs için başvuru yapamaz.

8-Belgelerin eksik olması

NOT: ADRES VE TELEFON DEĞİŞİKLİĞİNDE HEMEN VAKFA BİLDİRİNİZ.

Burs Başvuru Formu İndirmek İçin Tıkla ==> 2021-2022 Burs Başvuru Formu