HDP’li Milletvekili, MARDAVı Ziyaret Etti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve beraberindeki Milletvekilleri adayları ile birlikte Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’nı (MARDAV) ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP Adana Milletvekili Adayları, Yücel Arıkan, Hıdır Koluman, HDP Adana İl Başkanı Masum Eriğ ve çok sayıda parti yöneticisinin gerçekleştirdiği ziyarette, MARDAV Başkanı Osman Göktekin, Başkan Yardımcısı Mehmet Yalçın, Vakıf Saymanı Metin Kanık ve çok sayıda vakıf üyesi hazır bulundu.

MARDAV Başkanı Osman Göktekin, HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın Mardinli hemşehrileri olduğunu belirtti. Sevilen bir kişiliğe sahip olan Beştaş’ı vakıflarını ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu anlatan Göktekin, “HDP Milletvekili Adayları Yücel Arıkan ve Hıdır Koluman’da şuan aramızda. Hıdır Koluman zaten bizim kurucu üyemizdir. Hoş geldiniz, şeref verdiniz. Size başarılar diliyorum.” dedi.

Burada Yücel Arıkan ve Hıdır Koluman birer konuşma yaparak, seçimin önemini anlattı. Kendisi’de Mardinli olan HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş ise, hemşehrileri ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını vurguladı. Adana’daki aday listelerinde Mardinli adayların çoğunluklu olduğunu savunan Beştaş, “Mardin farklılıklarıyla yer alıyor zaten. Mardin farklı bir coğrafya. Mardin’de tek bir dil, tek bir inanç, tek bir örf yok. Farklılıklarımız var. Farklılıklarımızla birlikte yaşıyoruz. Dinlerimizle inançlarımızla kimliklerimizle bir arada yaşıyoruz. Mardinlilerin kimliği bu yüzden aynı zamanda zenginliği ifade ediyor.” dedi.

7 Haziran seçimleri öncesinde de Mardinlilerle bir araya geldiğini hatırlatan Beştaş, “Adana’da 7 Haziran seçimleri öncesi yine buraya gelmiştim. O zamanda anlatmıştık. Adana’da Mardinliler çok biliyorum. Buraya ilk geldiğimde en çok öğrendiğim olgulardan biriydi bu. Bu beni mutlu etti. Hepimiz Mardin’den uzaktayız ama Mardin’i seviyoruz. Bu güzel bir olay, çünkü insan yaşadığı, doğduğu kenti, kültürü asla unutmamalı. Bir seçim vesilesi ile bir aradayız yine. Doğrusu artık seçimlerde konuşmak bizi bile yoruyor, sıkıntıya sokuyor. Çünkü bu bizim istediğimiz bir seçim değil. Zorunlu dayatılan bir seçimle karşı karşıyayız. Tabii ki bu bizim seçimden kaçmamız anlamına gelmiyor. Çünkü bizim iddiamız büyük, inançlarımız büyük, değerlerimiz büyük. 7 Haziranda bize destek veren milyonlarca insanın arzularını, taleplerini, hislerini dikkate almak zorundayız ve bu doğrultuda hareket ediyoruz. 7 Haziran’dan önce doğrusu daha sakin bir seçim kampanyası yürütüyorduk. Yine bombalar patlamıştı o zamanlar, çok saldırılar olmuştu. Partimize ama buna rağmen şimdiki kadar değildi. 7 Haziran’dan sonra başka bir Türkiye’ye uyandık.” diye konuştu.