Karalar’dan MARDAV’a ziyaret

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’nı (MARDAV) ziyaret etti.

MARDAV binasından gerçekleşen ziyarette MARDAV Başkanı Osman Göktekin, Başkan Yardımcısı Mehmet Yalçın, Vakıf Saymanı Metin Kanık, yöneticilerden Ali Uyanık, M. Reşit Kardaş hazır bulundu. Öğle saatleri olması münasebetiyle öğle yemeği yenen ziyaretin ardından Karalar ve MARDAV yönetimi arasında hoş sohbetler yaşandı. Seyhan İlçesi’nde yapılan çalışmalar ve vakıf çalışmaları hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

Karalar ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, MARDAV’ın Adana için önemli bir yer taşıdığını söyledi.  Karalar, “Biz MARDAV’ı uzun süredir ziyaret etmeyi düşünüyorduk. Ama Osman Abi’nin de burada olmasını istedik, yoksa daha öncede gelebilirdik. MARDAV Vakfı çok önemli insanlardan oluşuyor. Çok önemli işler çok önemli hayırlarda yapıyor. Ben yürekten kutluyorum.  Yüzlerce öğrenciyi okutarak onları ilim sahibi etmek meslek sahibi etmek bence en büyük iyiliklerden bir tanesi. Sanıyorum 2 bine yakın insanı okutuyor olmak onlara burs veriyor olmak çok çok önemli bir iş gerçekten. Çok yüksek bir rakam. Mardinlilerin çok önemli bir özelliği var. “Mardin de doğduk derler, doyduğumuz yer Adana” derler. Onlar daha çok Adanalılar, bende onları öyle sayıyorum. Adana’ya da çok büyük katkıları var. Ciddi iş yeri açıp istihdam sağlama konusunda da çok ciddi işler yapmışlardır. Ben onları yürekten kutluyorum.” dedi.

Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Osman Göktekin ise, kendilerini ziyaret eden Karalar’a teşekkür etti. Başkan Göktekin, “Güney mahallelerde daha çok bizim hemşehrilerimiz oturuyor. Genelde Zeydan Karalar’dan memnun olduklarını görüyoruz. Hizmet de yapılıyor. Onun için kendisini seviyoruz, saygı duyuyoruz. Zaten kendisi de fahri hemşehrimizdir.”  ifadelerini kullandı.