MARDAV Genel Kurul Seçimi Yapıldı

Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (MARDAV)’da 23. Genel Kurul Seçimi yapıldı.

MARDAV’ın Çınarlı Mahallesi’nde bulunan hizmet binasında gerçekleşen Genel Kurul Seçimi iki liste ile gerçekleşti. Kurucu üyeler seçime iki liste ile gidilmemesi ve listelerin birleşerek tek liste oluşturulup, bu yönde seçim yapılmasını istedi. Ancak bu istek gerçekleştirilmedi. Mevcut Başkan Osman Göktekin ve Seyhan Belediye Meclis Üyesi Enver Ökmen’in listelerinin yer aldığı seçim, geçmiş dönemde vakıfa başkanlık etmiş ve hayatını kaybetmiş kişilere dualar edilerek başladı.

DİVAN BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERDİ

Divana Vakıf Kurucu üyelerinden İş Adamı Fevzi Erdeve, Doktor Can Girgin ve Yardımcı Doçent Doktor ve Gazetemiz Köşe Yazarı Zeki Uyanık isimleri seçildi. Yapılan oylamanın ardından oluşan divana Fevzi Erdeve Başkanlık yaptı. Fevzi Erdeve, burada yaptığı kısa konuşmada birlik beraberlik mesajları verdi. Daha sonra ise Genel Kurulu’na gündem maddelerine geçildi.

YÖNETİME YETKİ VERİLDİ

Yönetim ve Denetim Kurulu’nun faaliyet raporları okunarak seçimler devam etti. Kongrenin 8. Maddesi’nde olan vakıf hizmet binasının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından vakıf binası hakkında riskli yapı raporu düzenlenmesi ile ilgili, satılmasıyla alakalı olarak 3. kişilere veya müteahhit firmalarla sözleşme imzalanması yetkisinin seçilen yönetime verme yetkisi ifadeleri yer aldı. Yapılan oylamada seçilecek yönetime bu yetki verildi.

OSMAN GÖKTEKİN BAŞKAN SEÇİLDİ

Daha sonra ise yeni yönetim ve denetim kurulunun oluşturulması ve vefat etme ve benzeri durumlardan dolayı boşalan kurucu üyelerin yerine yenilerinin alınması gündem maddelerine geçildi. Kurucu üyeliğe alınacak isimlerin üyeliğe alınıp alınmaması konusunda oylama yapıldı. Kurucu üye olmak için başvuran kişiler üyeliğe kabul edildi. Son olarak ise seçimlere geçildi. Yapılan seçimlerde Osman Gektekin’in başkanlığında yer alan liste 45 oy aldı. Bir oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde Enver Ökmen’in listesi ise 31 oy aldı. Mevcut Başkan Osman Göktekin’in sunduğu yönetim listesi aldığı 45 oy ile yönetime seçildi.

ÖNEMLİ OLAN VAKFIN GELECEĞİ

Enver Ökmen ve Osman Göktekin seçim sonrası birbirlerine çiçekler takdim etti. Önemli olanın vakfın geleceği yönünde görüş belirten Ökmen ve Göktekin hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından salondan ayrıldı.

MARDİN İÇİN TIP FAKÜLTESİNİ GÖRÜŞTÜLER

Öte yandan Arslan Güney Doğu Gazetecilik, Kağıtçılık, Matbaacılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve İlkhaber, Güney Hakimiyet ve İlkses Gazeteleri’nin sahibi ve MARDAV Kurucu üyelerinden Halil Arslan, Adana Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doktor Metin Yumuşak ve Eczacı Adem Arslan ile seçimler öncesi bir süre sohbet ederek Mardin’e Tıp Fakültesi yapılması konusunda görüş alış verişinde bulundu. Halil Arslan,  Mardin’de Tıp Fakültesi’nin olmadığını belirterek, Tıp Fakültesi’nin yapılmasının gerekli olduğunu söyledi.