MARDAV Mali Genel Kurulu yapıldı

Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (MARDAV), 2016 ve 2017 mali genel kurulu yaptı. 1995 yılında kurulan MARDAV, 95’i kurucu olmak üzere toplam 2873 üyesi mevcut.

Kurulduğu 1995 yılından bugüne toplam 10 bin 350 öğreciye burs veren ve çişitli kurum ve kuruluşlar ile ihtiyaç sahiplerine yarıdmlar yapan MARDAV, vakıf binasında kurucu 95 üyesi ile mali genel kurulu görüşmek üzere biraraya geldi.  Görüşmede 2016 yılı bütçe giderleri ile 2017 bütçesi ve yapılacak çalışmalar ele alındı. Mali genel kurul görüşmeleri öncesi kurul üyelerine vakfın çalışmaları hakkında billgi veren MARDAV Başkanı Osman Göktekin;

“Bildiğiniz gibi MARDAV ilimizde ikamet edip, üniversitede okuyan ve ihtiyaç sahibi Mardinli öğrencilerimize burs vererek, katkıda bulunmaktadır. Bu yıl 1344 öğrenciye burs veriyoruz. Kurulduğumuz 1995 yılından bugüne de toplam 10 bin 350 öğrencimize burs verdik. Bazen vakfımızdan burs larak eğitimini tamamlamış ve bir yerlerde meslek sahibi olmuş, görevler almış kişiler ile karşılaşıyorum. Gelip bizlere teşekkür ediyorlar. Çok mutlu oluyoruz. Bu bizi onure ediyor. Vakıf olarak, eğitime büyük katkılar sağlıyoruz ve sağlamaya da devam edeceğiz. Bunun yanında bazı kurum ve kuruluşlarda,  mahalle muhtarlıklarında, camilerde ihtiyaç duyulan bazı eksiklikler vakfımız tarafından karşılanmaktadır. Vakfımızın yapmış olduğu bu yardımlarda katkılarını eksik etmeyen tüm hemşerilerimze teşekkür ediyorum.“

MARDAV Başkanı Osman Göktekin’in konuşmasının ardından. Vakıf Saymanı Metin Kanık, üyelere 2016 yılı harcamaları ve 2017 yılı yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Abdulkadir Gül, Sırrı Hamidi ve Abdülhalim Özgültekin’den oluşan Divan tarafından mali bütçe oylamaya sunuldu.  Oylamaya sunulan bütçe kurucu üyelerinin onaylaması sonucu kabul edildi.

Kurul sonrası Vakıfa başvuran yeni üyelerin katılımı görüşüldü.