MARDAV’da burslar dağıtıldı

Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (MARDAV) tarafından üniversitede okuyan başarılı ve ihtiyaç sahibi Mardinli öğrencilere Mart ve Nisan ayı bursları dağıtıldı.

Çınarlı Mahallesi’nde bulunan MARDAV vakıf binasında düzenlenen törenle burs alacak öğrenciler öğle saatlerinde bir araya geldi. Burs dağıtımı öncesi hemşehrileriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler arkadaşlarıyla sohbetler etti. Birbirleriyle yeni tanışan aynı üniversitede okuyan öğrencilerde oldu. daha sonra ise burs dağıtımı gerçekleşti. Burs dağıtımı esnasında vakıfta Vakıf Saymanı Metin Kanık ve MARDAV Vakıf sorumlusu Hüseyin Talay hazır bulundu. Öğrencilerle sohbetler eden Kanık ve Talay, öğrencilere vakıf hakkında bilgiler verdi.

VAKFINIZA SAHİP ÇIKIN

İlk olarak konuşan Metin Kanık, “Sizlere yardımcı olabileceğimiz konular olursa hiç çekinmeden sorabilirsiniz. Elimizden geleni sizler için vakıf olarak yapacağımızdan şüpheniz olmasın. Burayı sizler kütüphane olarak düşünebilirsiniz. Buraya gelip ders çalışıp arkadaşlarınızla sohbetler edebilirsiniz. Burs günlerinde yapılan çağrılara da riayet ederek zamanında gelmenizi istiyoruz. Mazeretli olursunuz ona sözümüz yok. Ama gelirseniz hem arkadaşlarınızla bir arada sohbet etme imkanı bulursunuz hem de bursunuzu alırsınız gidersiniz. Vakfınıza her zaman gelip gidin ve destek verin. Vakfımıza sahip çıkalım ki gelecek nesillere kadar bu vakıflarımız devam etsin, nesilden nesile sürsün. Size başarılar diliyoruz.” dedi.

ÖĞRENCİLER KAYNAŞSIN

Vakıf sorumlusu Hüseyin Talay ise, “Burası sadece burs vakfı değil. Bizim amacımız buraya gelip hemşehrilerimizle kaynaşın. Yoksa burslarınızı hesaplarınıza da yatırabiliriz. Buradaki amaç sizlerin birbirini görüp kaynaşmanız. Burası Salı günü hariç her gün açık gelip burada ders çalışabilirsiniz. Sizlere mesaj atıyoruz gelmenizi istiyoruz. Vakfımızı ziyaret edenlerle sizlerde tanışın diye çağrı yapıyoruz. Gelmeniz önemli.” ifadelerini kullandı.

BURSLAR DAĞITILDI

Konuşmaların ardından Çukurova Üniversitesi’nde okuyan 593 öğrenciye Mart ve Nisan ayı bursları verildi. Adana dışında okuyan 752 öğrencinin bursları ise bankadaki hesaplarına yatırıldı. Toplam 1345 öğrenci burslarını aldı.