Mardav’da Hemşehriler Bayramlaştı

Adana’da yaşayan Mardinlilere yardım etmesi ve Türkiye’nin çeşitli illerinde okuyan  ve ihtiyaç sahibi olan Mardinli üniversite öğrencilerine burs vermesiyle adından sıkça söz ettiren Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’nda Ramazan Bayramı nedeniyle bir bayramlaşma töreni düzenlendi.

Adana’nın merkez Seyhan İlçesi Çınarlı Mahallesi’nde bulunan vakıf binasında gerçekleşen bayramlaşma törenine Mardinlilerin yanı sıra CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ve MHP İl Başkanlığı yöneticilerinden Felemez Yılmaz, Ali Dönmez, Hıdır Yenigün katıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Ak Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar Vakfa bayram tebrik mesajı gönderdi. Uzun zamandan buyana birbirlerini görmeyen bazı hemşehriler bayramlaşmada birbirlerini görerek sohbet edip, hasret giderme imkanı buldu.

ÜNİVERSİTE KONUSU GÜNDEMDE

Bayramlaşmada vakıf üyelerine Mardin yöresine ait meşhur badem şekerleri, çikolatalar ve baklavalar ikram edildi. Yoğun katılımın gerçekleştiği bayramlaşma töreninde hemşehrilerinin bayramlarını tek tek kutlayan Vakıf Başkanı Osman Göktekin, yapmayı planladıkları vakıf üniversitesi konusunda görüşlerini aktardı. Daha önce defalarca bu konuyla ilgili kamuoyunu ve hemşehrilerini bilgilendiren Başkan Göktekin’e Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün de konunun gündeminde olduğunu, daha önceki görüşmelerinde üniversiteyi kurmaları takdirde arsa konusunda kendilerine yardımcı olacağını söylediğini dile getirdi.

BİZİ ÇOK SEVİNDİRDİ

Hüseyin Sözlü’nün Adana sevdalısı biri olduğunu, geçmiş dönem belediye başkanlarının tam aksine, yatırımcıları kentte tutmaya çalıştığını gördüklerini ve bundan mutluluk duyduklarını anımsatan Başkan Göktekin, “Daha önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Vakıf Üniversitesi’ni hayata geçirme durumu söz konusu olduğunda arsa konusunda yardımcı olacağını söyledi.  Bu bizi gerçekten çok sevindirdi. Sözlü’nün Adana’ya olan aşkı nedeniyle yatırımların artık kent dışına gitmediğini görüyorum. Çok teşekkür ediyorum ve kendisini kutluyorum. Bende ondan etkilenerek bizim vakıf fikrimizi bu kadar önemsediği için Adanamıza 2 fakülte taahhüdünde bulunuyorum. Bundan sonra diğer Mardinli sanayici, iş adamlarından ve bütün hemşehrilerimden 2 fakülte daha yapmaları konusunda katkılarını bekliyorum. Bununda gerçekleşmesi takdirinde biz hemen kolları sıvayıp çalışmaları yapacağız. Bu üniversitedeki fakülte sayısını 5’e 10’a çıkartmak hedeflerimiz arasında.  Daha önceki belediye başkanlarının tam aksine kendi menfaati peşinde değil de, Adana yararına kentte tutmaya çalışmasını görüp mutluluk duyduk. Kendisine bu konuda minnettarız. Kendisi üniversite kurma konusunda durumun ne olduğunu 2 kez sordu bizde kendisine gerekeni söyledik.” dedi.

TÜMER: ELİ ÖPÜLESİ KATKILAR

Göktekin, tüm Mardinli hemşehrilerinin ve Adanalıların bayramını kutladığını belirterek sözlerini tamamladı. Ardından konuşan, CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ise, tüm Mardinlilerin bayramlarını kutlayarak, “Mardinliler sizleri saygıyla selamlıyorum, bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Adana’da belli bir yöreye, kente bağlı birçok vakıf var ama sizin vakfınızın eğitime ihtiyacı olan çocuklara yaptığımız katkılar eli öpülesi katkılar. Bu katkıları yapan sizlerin yanında olmak biz siyasetçi olarak her zaman görevimiz. Nerde sıkışırsanız yanınızdayız. İnsanlığın en büyük problemi eğitim. Eğer aklı hür nesiller yetiştiremezsek sonumuz çok iyi olmaz. Bir vakıf üniversitesi düşünceniz var. Mevzuattır kanundur ve diğer prosedürlerdir, her zaman yanınızda oluruz. Elimizden geleni yaparız. Yasa çıkartılan bir kurumun temsilcisi olarak, kaldı ki insanlığa bir katkı olduğu için diğer parti milletvekillerine de bu konunun içerisine katkı koymalarının takipçisi oluruz. “ diye konuştu.

MARDAV kurucularından ve Arslan Güney Doğu Gazetecilik, Kağıtçılık, Matbaacılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve İlkhaber, Güney Hakimiyet ve İlkses Gazeteleri’nin sahibi Halil Arslan, ise hemşehrilerinin bayramlarını tek tek kutlayarak, tüm İslam aleminin ve hemşehrilerinin mübarek Ramazan Bayramını kutladı.