MARDAV’da son burslar dağıtıldı

Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (MARDAV) tarafından üniversitede okuyan başarılı ve ihtiyaç sahibi Mardinli öğrencilere Mayıs – Haziran aylarını kapsayan son burslar verildi.

Seyhan İlçesi Çınarlı Mahallesi’nde bulunan MARDAV vakıf binasında düzenlenen törenle burs alacak öğrenciler öğle saatlerinde bir araya geldi. Mayıs-Haziran ayı burslarının dağıtımı öncesi hemşehrileriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler arkadaşlarıyla hoş sohbetler etti. Daha sonra ise burs dağıtımı gerçekleşti. Burs dağıtımı esnasında vakıfta Vakıf Saymanı Metin Kanık, Yönetim Kurulu Üyesi Reşit Kardaş, kurucu üyelerden Osman Ürek ve MARDAV Vakıf sorumlusu Hüseyin Talay hazır bulundu.

3 ZAYIFI OLAN DİKKAT

Vakıf Saymanı Metin Kanık burada öğrencilerle bir süre sohbet etti. Öğrencilere vakıflarının tüzüğünden bahseden Kanık, 3 zayıfı olan, sabıkası olan, disiplin cezası alan öğrencilerin burslarının kesildiğini hatırlattı. Öğrencilerin derslerinde başarılı olmasını isteyen Metin Kanık, derslerinizde başarılı olmanız geleceğinizi olumlu yönde etkileyecektir. Hemde tüzük gereği 3 zayıfınız olursa bursunuzu kaybedersiniz. Bizlerin, siz hemşehrilerimizden tek isteği var. Bu isteğimiz de derslerinizde başarılı olmanızdır. Burası hemşehri vakfı mezun olduktan sonra vakfınızı unutmayın. İsteğiniz zaman buraya gelebilirsiniz. Burası siz hemşehrilerimizin vakfıdır bunu unutmayın. “ dedi.

OKUL DEĞİŞİKLİLKLERİNİ BİLDİRİN

Okul değişikliği yapan öğrencilerede seslenen Kanık, bu değişiklikleri en kısa sürede kendilerine bildirilmesi gerektiğini anımsattı. Ardından ise öğrencilere son burslar dağıltı. 593”ü Çukurova üniversitesinde okuyan toplam 1365 burslarını aldı.Gelecek dönem burslarına başvurmak isteyen öğrencilerin ise 15 Eylül 15 Ekim tarihleri arasında vakfın internet sitesi olan mardavfakfı.org adresinden başvuru yapmaları gerekiyor.