MARDİNLİ HEMŞEHRİLER BAYRAMLAŞTI

Adana’da yaşayan Mardinlilere yardım etmesi ve Türkiye’nin çeşitli illerinde okuyan ve ihtiyaç sahibi olan Mardinli üniversite öğrencilerine burs vermesiyle adından sıkça söz ettiren Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’nda (MARDAV) bayramlaşma töreni düzenlendi.

Adana’da 1995 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana Adana’da yaşayan Mardinlilere yardım etmeyi ve Türkiye’nin çeşitli illerinde okuyan ve ihtiyacı olan Mardinli üniversite öğrencilerine burs vermesiyle tanınan Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’nda dün Kurban Bayramı nedeniyle düzenlenen bayramlaşma töreninde MARDAV Başkanı Osman Göktekin ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Başkan Osman Göktekin, vakfa gelen tüm hemşehrileriyle tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı. Bayramlaşma esnasında birbirlerini iş yoğunluğu nedeniyle göremeyen hemşehriler sohbetler ederek hasret giderdi. Gelen misafirlere şeker, baklava ve çay ikramı yapıldı.

GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞMEYLE BAYRAMLAŞMAYA KATILDILAR
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Vakfa tebrik mesaja göndererek tüm Mardinlilerin bayramlarını kutladı. Başkan Osman Göktekin, MARDAV’ın bir vakıf olduğunu, üyelerin çeşitli siyasi partileri tercih ettiğini ve bu nedenle de burada siyasetin konuşulmadığını belirterek, ”Ancak, Sayın Devlet Bahçeli her bayram tebrik gönderiyor. Kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi. Şehir dışında olmaları münasebetiyle bayramlaşmaya katılamayan üyeler ise görüntülü telefon görüşmesi ile bayramlaşma törenine katılarak hemşehrileriyle bayramlaştı.

GÖKTEKİN TÜM HEMŞEHRİLERİNİN BAYRAMANI KUTLADI
Öte yandan vakıftan bur alan öğrencilerden olan ve mezun olduktan sonra atılan mesajı görüp de bayramlaşmaya gelen Mehmet Akıncı, yönetimi sevindirdi. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen bayramlaşma törenine gelen herkese teşekkür ettiğini ifade eden Başkan Göktekin, “Ulus olarak bir bayrama daha kavuşmanın sevinci içindeyiz. Tüm İslam Alemi’nin ve Mardinli hemşehrilerimin mübarek kurban bayramlarını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

YÖNETİM HAZIR BULUNDU
Vakıf binasında gerçekleşen bayramlaşma törenine MARDAV Başkanı Osman Göktekin, Başkan Yardımcısı Mehmet Yalçın, Vakıf Saymanı Metin Kanık, yönetim kurulu üyeleri Ali Uyanık, A. Kader Erdeve, Reşit Kardaş, Mardin İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri Sırrı Hamidi, Nüfus eski İl Müdürü Abdulkadir Gül, Gazetemiz Köşe Yazarı Yardımcı Doçent Doktor M. Zeki Uyanık, MÜSİAD Başkanı Burhan Kavak, Seyhan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vakıf Kurucusu Hüseyin Dalak, Mardinli mahalle muhtarları ve çok sayıda Mardinli vakıf üyesi katıldı.