Tümer’den MARDAV’a ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı MARDAV’ı ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı MARDAV’ı ziyaret etti.

MARDAV binasından gerçekleşen ziyarette MARDAV Başkanı Osman Göktekin, Başkan Yardımcısı Mehmet Yalçın, yöneticilerden Reşit Kardaş, Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı ve MARDAV Kurucu üyelerinden Sabahattin Yumuşak ve çok sayıda vakıf üyesi hazır bulundu. Hoşsohbetlerin gerçekleştiği ziyarette, CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, MARDAV Başkanı Osman Göktekin’den vakıfları hakkında bilgiler aldı. Tümer, vakfın yaptığı çalışmaları takip ettiğini ve özellikle öğrencilere verilen burslar konusunda MARDAV’ın oldukça başarılı bir yerde olduğunu söyledi. Vakfın eğitime yaptığı katkılardan dolayı yönetime ve emeği geçen herkese minnetar olduklarını ifadeden Tümer, kendilerine düşecek bir görev varsa her zaman yerine getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını anlattı. Eğitime ve öğrencilere katkı sunulmasının son derece önemli bir faaliyet olduğunu savunan Tümer, “Bizler elimizden gelen neyse yapmaya hazırız. Zaten milletvekili olarak varlığımız bu nedenle. Eğitime önem vermemiz lazım.” dedi.

ÇOCUKLAR NE İSTEDİ

Kendisinin de en büyük dileğinin babası adına bir okul yaptırabilmek olduğunu belirten Zülfikar İnönü Tümer, bunun kendisi için çok önemli olduğunu kaydetti. Güney mahallelerine yaptığı bir ziyarette çocuklarla konuştuğunu ve çocuklara “benden istediğiniz bir şey var mı’ şeklinde soru sorduğunu ifade eden Tümer, “Akkapı tarafından bir halı saha var. 5-6 tane ilkokul öğrencisi vardı orada. Onlar futbol maçı organize etmişler ve oraya bende gittim. Dağlıoğlu, Gülbahçesi istikametinden, Akkapı’dan ve Yenibey mahallelerinden gelen çocuklar vardı. Oradaki çocuklara ‘benden istediğiniz bir şey var mı diye sordum’ çocuklar, ‘biz huzur istiyoruz’ dediler. Çocuk oyuncak demiyor, top istiyorum demiyor, çocuklar bunu söylüyorlar bana. Çocukken, şartlanmamışken, büyükler tarafından ön yargılar verilmemişken hepsi kardeş birbirleriyle oynuyor, gülüyor kimse kimseye sen Kürt’sün, sen Arap’sın demiyor. Hepsi bir arada yaşıyorlar. Sporun güzelliği bu hem de bu çocukları biz yetiştiriyoruz ve ön yargı veriyoruz.” diye konuştu.

TÜMER: KÜLTÜRÜNÜZÜ YAŞATMANIZ ÇOK ÖNEMLİ

Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı olarak, öğrencilerin okumaları yönünde burs desteği vermelerinin gerçekten çok önemli bir faaliyet olduğunu dile getiren   Tümer, ayrıca Mardinlilerin kendi kültürlerini yaşatmalarının da ayrı takdir edici bir durum olduğu işaret etti. Tümer, “Sizin burada kültürünüzü yaşatmanızda çok önemli. Kültürel zenginliklerimiz artık yok olmaya başladı.  Kültürlerimizi yaşatmamızda bu derneklerin vakıfların aracılığıyla olacaktır.” ifadelerini kullandı.

GÖKTEKİN: ÖĞRENCİLERE DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Osman Göktekin ise, gerçekleşen ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirdi. Öğrencilere burs vererek destek olmaya çalıştıklarını söyleyen başkan Göktekin, “Yokluğu gördüğümüz için öğrencilerimizin durumlarını biliyoruz ve destek olmaya çalışıyoruz. Adana’da yaşayan çok sayıda Mardinli aile var ve sayıları her geçen gün artıyor. Biz ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize, engelli vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Vakfımızın adında anlaşılacağı gibi Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı. İhtiyaç sahibi hemşehrilerimizi mahalle muhtarlarına soruyoruz, mahallelerdeki hemşehrilemize soruyoruz. Kendileri müracaat ediyorlar. Elimizden geldiği kadar kimseyi buradan boş çevirmeye çalışmıyoruz. Bugüne kadar kuruluş aşamamızdan buyana 15 bin öğrenciye burs vermişiz. Bu bursları hemşehrilerimizin verdikleri burslar. Dışarıdan hiçbir katkı almıyoruz.” dedi.

Hoşsohbetlerin yapıldığı ve çayların içildiği ziyaret hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.