Burs Başvuru

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BURS BAŞVURUSU

Burs başvuruları 5 Eylül – 15 Ekim arasında olacaktır(Maddi Durumu iyi olmayan öğrencilerimize burs verilmektedir).Burslar seneliktir.

İSTENEN BELGELERİ EKSİKSİZ ŞEKİLDE VAKFA TESLİM ETMELİSİNİZ.

BAŞVURUDA İSTENEN FORMLAR(AŞAĞIDAKİ LİNKLERDE), BİLGİSAYAR  ORTAMINDA DOLDURULUP ÇIKTI ALINACAKTIR.

VAKFIMIZDAN BURS ALAN VE YENİ BURS MÜRACAATINDA BULUNACAK ÖĞRENCİLERDEN İSTENEN BELGELER

1- 1 adet Nüfus Cüzdanı Fotokopisi(Tüm öğrenciler için)

2- 1 adet vukuatlı nüfus kayıt örneği(Aile tablosu olacak şekilde) e-Devletten alınabilir(Tüm öğrenciler için)

3-Anne veya babanın ikametgah adresi, Tarihçeli yerleşim yeri belgesi(Tüm öğrenciler için)

4- 1 adet vesikalık fotoğraf(Yeni başvurular için)

5- 1 adet Öğrenci Belgesi(Okuldan onaylı ya da e-devlet sisteminden alınacak)(Tüm öğrenciler için)

6- 1 adet ara sınıflarda okuyan öğrenciler için Transkript Belgesi

7- 1 adet Sabıka Kaydı(Adliyeden alınacak ya da e-devletten çıkarılacak.)(Tüm öğrenciler için)

8- Velisinin Gelir Belgesi, Tapu, Taşıt Belgeleri(Anne ve baba)(Tüm öğrenciler için)

A- Gelir Belgesi(SSK’lı ise güncel hizmet dökümü, şirket ortağı veya esnaf ise 2018 yılına ait Gelir/Kurumlar Beyanname Sureti, emekli veya memur ise son aya ait maaş bordrosu.)

B- Herhangi bir geliri yok ise Genel Sağlık Sigortalısı olduğunu gösterir belge

(SGK müdürlüklerinden ya da e-devlet sisteminden alınacak.)

C- Ev kiralık ise kira kontratı(e-devlet sistemi üzerinden herhangi bir tapu kaydının olmadığını gösterir belge.)

D- Evi mülk ise e-devlet sistemi üzerinden Tapu Kayıt Bilgilerini gösterir detaylı döküm belgesi

E- Üzerlerinde kayıtlı araçların Ruhsat Fotokopisi(Eğer yoksa olmadığına dair rapor)

9- Yeni Burs Başvuru Formu(Sitemizde aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.)

10- Vakfımıza üye olmayanlar için Vakıf Üyeliği(Vakıf üyelik formunu sitemizden indirebilirsiniz.Ayrıca ek olarak 1 adet Nüfus Cüz. Fotokopisi ve 1 adet fotoğraf gereklidir.)

11- Türkiye İş Bankası hesap numarası açılıp vakfa bildirilecek(Adana dışında okuyan öğrencilerimiz için.)(Not: Öğrenci olduğunuza dair belge gösterip, hesabınızı ücretsiz açtırabilirsiniz.)

Burs için müracaat edenler Referans (Kefil) göstermek zorundadır.Gösterilecek kişi işadamı, memur, öğretmen, doktor, muhtar, esnaf olacak. Anne, baba, kardeş, öğrenci referans olarak gösterilemez. Referans olarak gösterilecek kişinin bilgileri olacak.Adı, soyadı, ne iş yaptığı telefonu yazılıp referans olan kişiye imzalattırılacaktır.

BURS VERİLMEYECEK HALLER

1- Daha önce herhangi bir yükseköğrenim kurumundan mezun olanlar

2- Açıköğretimde okuyanlar,İlkokul,Ortaokul,Lise,yükseklisans Eğitimi alanlara burs verilmemektedir.

3- 3 zayıfı olanlar.(2+1=3 zayıfı olanlar)

4- Ailesi Adana’da ikamet etmeyenler ya da Adana’da okumayanlar Burs için başvuru yapamazlar.

5- Özel üniversitede okuyanlar burs için başvuru yapamazlar.

6- Burs müracaatı formunda gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar, burstan faydalanamaz.

7- Vakıf Tüzüğü gereği burs için başvuracak kişinin kimliğinde doğum yeri, kütüğü veya babası Mardin ve çevre ilçeler yazmazsa burs için başvuru YAPILAMAZ.

NOT: ADRES VE TELEFON DEĞİŞİKLİĞİNDE HEMEN VAKFA BİLDİRİNİZ.

Burs Başvuru Formunu Buradan İndirebilirsiniz: BURS BASVURU FORMU 2019-2020

Vakıf Üyelik Formunu Buradan İndirebilirsiniz:              mardav-uye-kayit-formu