Burs Başvuru

2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BURS BAŞVURUSU

Burs başvuruları 1 Ekim – 31 Ekim tarihleri arasında alınacak.(Maddi Durumu iyi

olmayan öğrencilerimize burs verilmektedir).Burslar seneliktir.

İSTENİLEN BELGELERİ ADANA’DA İKAMET EDENLER  VAKFA ELDEN TESLİM EDECEK,ADANA DIŞINDA İKAMET EDENLER İSE POSTA YOLUYLA EKSİKSİZ BİR ŞEKİLDE VAKIF ADRESİNE GÖNDERECEK.

BAŞVURUDA İSTENEN FORMLAR(BURS BAŞVURU FORMU VE ÜYELİK FORMU ) AŞAĞIDAKİ LİNKLERDE BİLGİSAYAR ORTAMINDA DOLDURULUP  ÇIKTI ALINACAKTIR.

VAKFIMIZDAN BURS ALAN VE YENİ BURS MÜRACAATINDA BULUNACAK ÖĞRENCİLERDENİSTENEN BELGELER

1- 1 adet Nüfus Cüzdanı Fotokopisi(Tüm öğrenciler için)

2- 1 adet vukuatlı nüfus kayıt örneği(Aile tablosu şekilde olacak) babanın e-devletinden alınacak(Tüm öğrenciler için)

3- a)Anne veya babanın ikametgah belgesi(Tüm öğrenciler için)

1. b) Anne veya babanın tarihçeli yerleşim yeri belgesi (Tüm öğrenciler için)

4- 1 adet vesikalık fotoğraf(Yeni başvurular için)

5- 1 adet Öğrenci Belgesi(Okuldan onaylı ya da e-devlet sisteminden alınacak)(Tüm öğrenciler için)

6- 1 adet ara sınıflarda okuyan öğrenciler için Transkript Belgesi

7- 1 adet Sabıka Kaydı(e-devletten alınacak.)(Tüm öğrenciler için)

8- Velisinin Gelir belgesi, Tapubelgesi,Taşıt(Araç) belgeleri (Tüm öğrenciler için)

A- Gelir Belgesi(SSK’lı ise son 1 yıllık SGK hizmet dökümü veya çalıştığı işyerinden son aya ait maaş bordrosu, şirket ortağı veya esnaf ise 2019 yılına ait Gelir/Kurumlar Beyanname sureti, Emekli veya Memur ise son aya ait maaşbordrosu.)

B- Velisinin herhangi bir geliri yok ise(Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim) sorgulama ekranında cıkan belge(SGK müdürlüklerinden ya da e-devlet sisteminden alınacak.)

C- Velisinin evi kiralık ise kira kontratı veya edevlet üzerinden (Tapu bilgilerini sorgulama) ekranından raporun alınması.Bir kaydın çıkmaması durumunda sorgulama ekranında olmadığına dair çıkan yazının ekran görüntüsünün alınıp yazdırılması.

D-Velisinin üzerlerinde kayıtlı araçların ruhsat fotokopisi veya e devlet üzerinden (Adıma Tescilli Araç Sorgulama Gerçek Kişi) ekranından raporun alınması.Bir kaydın çıkmaması durumunda sorgulama ekranında olmadığına dair çıkan yazının ekran görüntüsünün alınıp yazdırılması.

9- 2020-2021 Burs başvuru formu(Sitemizde aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz)

10- Vakfımıza üye olmayanlar için Vakıf Üyeliği(Vakıf üyelik formunu sitemizden indirebilirsiniz. Ayrıca vakıf üyelik formuna ek olarak 1 adet nüfus cüz. fotokopisi ve 1 adet fotoğraf gereklidir.)

11- Türkiye İş Bankası hesap numarası

Not:(Öğrenci olduğunuza dair belge gösterip, hesabınızı ücretsiz açtırabilirsiniz.)

Burs için müracaat edenler Referans (Kefil) göstermek zorundadır. Gösterilecek kişi işadamı, memur, öğretmen, doktor, muhtar, esnaf olacak.

Anne, baba, kardeş, öğrenci referans olarak gösterilemez. Referans olarak

gösterilecek kişinin bilgileri Adı,Soyadı, ne iş yaptığı, telefonu forma yazılmalıdır.

BURS VERİLMEYECEK HALLER

1- Daha önce herhangi bir yükseköğrenim kurumundan mezun olanlar.

2- Açıköğretimde okuyanlar, İlkokul, Ortaokul, Lise, yükseklisans Eğitimi alanlara burs verilmemektedir.

3-Toplamda alttan 3 zayıfı olanlar.

4- Ailesi Adana’da ikamet etmeyenler veya Adana’da okumayanlar burs için başvuru yapamazlar.

5- Özel üniversitede okuyanlar burs için başvuru yapamazlar.

6- Burs müracaatı formunda gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar, burstan

faydalanamaz.

7- Vakıf Tüzüğü gereği burs için başvuracak kişinin kimliğinde doğum yeri,

kütüğü veya babası Mardin ve çevre ilçeler yazmazsa burs için başvuru

yapamaz.

8-Belgelerin eksik olması

NOT: ADRES VE TELEFON DEĞİŞİKLİĞİNDE HEMEN VAKFA BİLDİRİNİZ.

Burs Başvuru Formunu Buradan İndirebilirsiniz: 2020-2021 Burs Başvuru Formu

Vakıf Üyelik Formunu Buradan İndirebilirsiniz:              mardav-uye-kayit-formu